Bulaşık Tüyoları

Tems Türkiye - Wednesday, July 10, 2024
Image

DOĞRU BULAŞIK DETERJANI NASIL SEÇİLİR?


Bulaşık tableti seçerken şüphesiz beklenti bulaşıklarda kusursuzu görmektir. Burada yağı ve kiri derinlemesine temizlerken, kalıntı bırakmayan en iyi temizleyiciyi bulmak amaçtır. Gelişen teknoloji ve istekler doğrultusunda birçok toz, tablet ve kapsül formunda ürün çeşitliliği bulunmaktadır.


Toz deterjan: Makineye koyulan bulaşık sayısına göre miktar ayarlanabilir. Performansı incelenecek olursa toz bulaşık deterjanları haznede kalıntı bırakması makine içerisinde tam çözünmemesi olumsuz yönlerindendir. Toz deterjanda en iyi temizlik sonuçlarını elde etmek için tuz ve parlatıcı ile bir arada kullanılması gerekmektedir


Sıvı deterjan: Dozaj ayarı yapmayı kolaylaştırır ayrıca tuz ve parlatıcı kullanılması gerekmektedir. Sonuçlara bakıldığın da sıvı deterjanlar, tablet veya toz deterjanlara göre daha az etkilidir. Sıvı deterjanlar genellikle daha yüksek miktarlarda yüzey aktif madde içerirler. Bu da çevreye zararlı olabilecek bileşikler demektir.


Tabletler: Kolay kullanım yüksek performans isteyeler için tabletler ilk öncelik sırasına yerleşmiştir. Tabletler içerisinde ki deterjan, tuz ve parlatıcı ile hepsini bir arada sunar. Tablet kullanırken de en iyisini seçtiğinizden emin olmalısınız çünkü daha ucuz olan tabletler cam bardaklarınızı aşındırabilir, bulaşıkları temizlerken düzgün bir şekilde çözünmeyebilir. Sonucunda leke, çizik ve makine içerisinde kötü kokulara sebep olabilmektedir. Bu aşamada diğer birçok bulaşık makinesi deterjanı markaları içerisinde Tems Kapsül makine içerisindeki kötü kokuları Antı Malodor teknolojisi ile yok eder. Güçlü yağ çözme performansı sağlarken cam materyallerde koruma, mükemmel parlaklık sunar makinelerinizdeki kireç oluşumunu da önler.



BULAŞIK MAKİNESİ NASIL TASARRUFLU KULLANILIR?


Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bulaşık makinesi, hayatımızı önemli ölçüde kolaylaştıran mutfak eşyalarından biridir. Bulaşıkları elde yıkamanın su israfı ve cilt sağlığına olan zararları bilinmektedir Bulaşıkları yıkarken harcadığımız zaman ve enerji de, elde yıkamanın dezavantajları arasındadır. Bu nedenle bulaşık makinesi kullanımı, günden güne artış göstermektedir. Ancak makineyi yanlış kullanmak, hem fazla enerji tüketimine, hem de bulaşık makinesinin kullanım ömrünün kısalmasına neden olur. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyenler için, bulaşık makinesini kullanırken tasarruf etmenin yolları aranmaktadır bu aşamada; Elde Yıkama Yapmayın


Bulaşıkları makineye dizmeden önce, üzerinde kalan yemek artıklarını tahta kaşık yardımıyla temizleyin. Ancak elde yıkamamaya özen gösterin. Bulaşık makinesinin bulaşıkları düzgün yıkamadığını düşünüyorsanız, makinede, kullanım şeklinde veya bulaşıkları dizme yönteminizde bir sorun olabilir. Bunun dışında bulaşık makinesi, elde yıkamaya gerek bırakmayacak şekilde bulaşıkları temizleyecektir.


Makineyi Tam Doldurun, Kapasiteyi Aşmayın


Bulaşık makinesini açmadan önce, tam doldurmaya özen gösterin. Ancak hiçbir zaman kapasitesini aşmayın ve bulduğunuz tüm boşlukları fazla fazla doldurmaya çalışmayın. Makineyi fazlaca doldurmak, hem makineyi yorar, hem de bulaşıkların düzgün bir şekilde yıkanamamasına neden olur. Öte yandan makineyi, 3-4 tabakta bir açmak ise elektrik ve suyu daha fazla harcamanıza neden olur.


Tasarruf Modunu Kullanın


Eğer makineniz tam dolmadıysa, ancak yine de yıkama yapmanız gerekiyorsa tasarruf modunu kullanın. Tasarruf modunda su, elektrik ve deterjan kullanımı önemli ölçüde düşer. Bu modda yıkanan bulaşıkların yetersiz kalacağını düşünmeyin. Fakat dediğimiz gibi sadece gerekli durumlarda bu modu kullanın. Eğer her gün makineyi doldurmadan tasarruf modunu kullanmayı alışkanlık edinirseniz, kardan çok zarara uğrayabilirsiniz.


Ekonomi Modunu Kullanın



ELDE YIKAMA MI? BULAŞIK MAKİNESİ Mİ?


Dünya üzerinde birçok kadının yıllardır süren tartışma konusu, bulaşıkları elde yıkadığınızda mı yoksa bulaşık makinesinde yıkadığınızda mı daha fazla su harcadığı oluyor. Özellikle son yıllarda dünya kaynaklarının hızla tükenmesinden dolayı sürdürülebilir yaşam konusu sık sık gündeme geliyor ve insanlar günlük yaşamlarına daha fazla dikkat etmeye başlıyor. Yaptığı her işte doğaya daha az zarar vermeye ve doğal kaynakları daha az tüketmeye çalışıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte evlerimizde her gün kullandığımız elektronik cihaz üreticileri de aynı amaç doğrultusunda ürünlerini geliştiriyor. Kullandığımız cihazların daha az enerji ve su harcaması sadece tasarruf için değil dünyamıza da katkıda bulunmamızı sağlıyor. Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85’e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.



BULAŞIK MAKİNESİ KAÇ LİTRE SU HARCIYOR?


Bir bulaşık makinesi bir yıkama programında ortalama olarak 15 litre civarında su harcıyor. Son dönemde üretilen ve suyu daha verimli olarak kullanan bazı makinelerde bu miktar 11 litreye kadar düşebiliyor. Bulaşıkları elde yıkadığımızda boşa akan su nedeniyle ihtiyacımızdan çok daha fazlasını kullanmış oluyoruz. Bulaşık makinelerinde bulunan su püskürtme tasarımı daha az suyla daha fazla bulaşığı temizlemeye yönelik oluyor. Bunun yanı sıra bulaşık makinelerinde kullanılan suyun sıcaklığı ellerimizin dayanamayacağı seviyede oluyor. Elde bulaşık yıkarken daha düşük sıcaklıkta yıkadığımız için bulaşıkları daha uzun sürede ve daha fazla enerji harcayarak yıkamak zorunda kalıyoruz. Bulaşık makinesi kullanırken daha az su harcamak için bazı dikkat etmemiz gereken noktalar bulunuyor



Su tasarrufu yaparsak neler olur?


Kuraklıkla mücadelenin başlangıçıdır: Su tasarrufu, kuraklığın ve su kıtlığının etkilerini en aza indirilir. Her ne kadar bir su döngüsü olsa da her zaman aynı miktar ve kalitede su toprağa geri dönmez. Dolayısıyla kullandığımız su miktarını azaltarak kaynaklarımızı daha iyi koruyabiliriz.